Potaje de berros (el auténtico de La Gomera)

Potaje de berros (el auténtico de La Gomera)

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Potaje de berros (el auténtico de La Gomera). It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) is something which I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Potaje de berros (el auténtico de La Gomera), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) is 10-12 pers.. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) estimated approx 60 min.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

De la mano de una gran cocinera de la cocina tradicional de esa isla... mi hermana.
Vídeo-receta YT: https://youtu.be/T4pMMn9GzLU
Blog de recetas: https://ustedselocomeysecalla1.blogspot.com.es

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Potaje de berros (el auténtico de La Gomera):

  1. 1 manojo berros
  2. 1/2 pimiento
  3. 1 piña millo (mazorca de maíz)
  4. 1 bubango mediano (calabacín)
  5. 100 gr. calabaza
  6. 200 gr. judías pintas cocidas
  7. 300 gr. costillas saladas (en remojo desde la noche anterior)
  8. 50 ml. aceite de oliva
  9. 1 cebolla mediana
  10. 5 dientes ajo
  11. 1 cucharadita (de café) cominos molidos
  12. Cilantro
  13. Perejil
  14. 3 papas (patatas) medianas (300 gr. aprox.)
  15. 1 litro y medio o 2 litros agua

Instructions to make to make Potaje de berros (el auténtico de La Gomera)

  1. Vertemos el agua en una olla e introducimos las costillas, sin añadir más sal a la receta ya que las costillas la contienen. En cualquier caso iríamos probando el caldo conforme se vaya haciendo el potaje para comprobar la sazón. Añadimos el aceite, la calabaza, el bubango cortado en mitades y el pimiento también. Lo llevamos al fuego y cuando rompa a hervir vamos metiendo la cebolla cortada en cuadrados y la piña de millo troceada en porciones.
  2. Mientras, lavamos y limpiamos de raíces el manojo de berros y lo picamos lo más fino posible (ahí radica el éxito de un exquisito potaje de berros). Pelamos las papas y las troceamos.
  3. Aplastamos un poco toda la verdura que teníamos en el caldero para espesar el caldo y vertemos los berros y las papas. Dejamos cocer por unos 15-20 min. más. Si hace falta, añadimos más agua para aligerar el caldo.
  4. En un almirez, ponemos los ajos picados, junto con el cilantro, el perejil y el comino molido y hacemos un majado.
  5. Cuando veamos que las papas ya se deshacen con solo tocarlas, es momento de añadir las judías y el majado. Dejamos hervir unos minutos más y apagamos el fuego. ¡Y a disfrutar de la gastronomía de mi tierra!
  6. Si queréis ver un truco que le dará un toque supremo y autóctono a este potaje, no os perdáis la vídeo-receta en mi canal de YT y de paso, os suscribís. ¡Muchas gracias y buen provecho!

As your experience and self-confidence grows, you will certainly locate that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or more ingredients or is a bit more or less hot, you can make basic modifications to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for standard cooking abilities for beginners you do not require to learn them but just if you grasp some basic food preparation methods.

This isn't a complete overview to quick and easy lunch dishes yet its good something to chew on. Hopefully this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food How to Make Quick Potaje de berros (el auténtico de La Gomera). Thanks so much for your time. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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