Pastel en hoja dominicano al horno

Pastel en hoja dominicano al horno

Hey everyone, it's Drew, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Pastel en hoja dominicano al horno. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pastel en hoja dominicano al horno is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. They are fine and they look wonderful. Pastel en hoja dominicano al horno is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pastel en hoja dominicano al horno, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel en hoja dominicano al horno delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel en hoja dominicano al horno is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pastel en hoja dominicano al horno estimated approx 1 hr 30 min.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Pastel en hoja dominicano al horno using 18 ingredients and 15 steps. Here is how you cook that.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pastel en hoja dominicano al horno:

  1. 3 plátanos verdes
  2. 4 guineos verdes
  3. 1 yuca mediana
  4. 1/2 auyama o calabaza
  5. al gusto Sal
  6. 20 ml aceite de oliva
  7. 100 ml leche entera
  8. al gusto Pimienta
  9. Achiote en pasta
  10. 2 limones o 15ml de naranja agria
  11. 1 hoja grande de plátano
  12. Relleno
  13. 500 gramos carne picada de ternera
  14. 1 cuarto cebolla
  15. 2 dientes ajo
  16. Sal
  17. al gusto Pimienta
  18. 1 cucharada aceite de oliva

Instructions to make to make Pastel en hoja dominicano al horno

  1. Pelar la yuca, plátanos, guineos y auyama.
  2. Lavar todo lo pelado anteriormente y reservar en un recipiente amplio para utilizar más adelante.
  3. Pelar el ajo, la cebolla y picar.
  4. Poner una sartén al fuego y agregar la cuchara de aceite de oliva
  5. Pochar la cebolla y el ajo hasta que estén tiernos
  6. Incorporar la carne picada, a su vez salpimentar, dejar sofreír unos 5 minutos.
  7. Incorporar un chorro de agua a la carne, cuando esté bien cocida apagar y reservar. Precalentar el horno a 190 grados Celsius
  8. Ahora con la ayuda de un procesador de alimentos, licuadora o mambo vamos a licuar todos los víveres, incorporar los plátanos, guineos, yuca, auyama y achiote, la mitad del aceite y la mitad de la leche. Licuar hasta obtener una mezcla suave y bien triturada sin grumos. Si es necesario licuar en dos partes los víveres y así utiliza la leche en dos tandas, sino incorporar toda la leche desde el principio. Te aconsejo que lo hagas en dos tandas porque así quedará más suave la mezcla.
  9. Una vez hecha la mezcla añadimos sal al gusto, pimienta al gusto, los limones y el resto del aceite, mezclamos con una espátula.
  10. Lavamos la hoja de plátano.
  11. En un molde acto para horno colocamos la hoja de plátano extendida de forma que queden bordes para luego tapar la mezcla con ello.
  12. Untar un poco de aceite en la hoja ya colocada en el molde.
  13. Verter una parte de la mezcla y nivelar con una espátula, agregar la carne, una vez incorporada vertemos el resto de la mezcla y tapamos con las hojas que bordean el molde, este es un ejemplo de la masa en el molde.
  14. Con la mezcla ya bien tapada, le pondremos debajo un recipiente con agua para hacer el baño maría en el horno, llevar al horno por 1 hora aproximadamente, estar atento si se gasta el agua del baño maría agregar más.
  15. Cuando pase el tiempo previsto pincharemos con un palillo y si sale limpio nuestro plato está listo para comer, lo puedes comer solo o acompañado. Bon appétit!

As your experience as well as confidence expands, you will discover that you have more natural control over your diet as well as adapt your diet to your personal preferences with time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or even more ingredients or is a little more or less spicy, you can make straightforward modifications to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes promptly. As for standard food preparation skills for beginners you do not need to discover them yet only if you master some basic food preparation strategies.

This isn't a total guide to quick and easy lunch dishes but its excellent something to chew on. With any luck this will get your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this exceptional food How to Make Any-night-of-the-week Pastel en hoja dominicano al horno. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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